ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN VAN INDICATIEMETER

Adaptieve, wetenschappelijk onderbouwde vragensets
Indicatiestelling op basis van innovatieve vraagtechnieken. Gebruikmakend van betrouwbare en gevalideerde vragenlijsten op verschillende niveaus. Maatwerk samen te stellen op basis van de context en doelstelling van uw organisatie.
1 / 4

Bevorderen van zelfregie
Persoonlijke rapportages ter bevordering van zelfkennis en praktische handvatten voor jongeren en sociale omgeving om zelf keuzes te kunnen maken ten aanzien van (lichte) hulpvragen
2 / 4

Indicatie van ondersteuningsvraag en mogelijke oorzaken
Objectief inzicht in gedrag, belevingswereld en mentaal welbevinden van jongeren. Onderbouwing voor gericht bepalen van interventies en begeleidingsaanpak.
3 / 4

Concrete stuurinformatie
Data-analyse ten behoeve van budgettering, beleidsvorming en -onderbouwing middels een toegankelijk analysedashboard. Klikbare dataweergaven, filters en vergelijkingsfuncties maken het mogelijk om maatwerk analyses te genereren.
4 / 4
STIMULEREN VAN ZELFREGIE
Het doel van de methodiek is om de jongere inzicht te bieden in het eigen gedrag. Doordat de vragenlijst verschillende aspecten van gedrag in kaart brengt én deze waardevrij aan de jongere terugkoppelt met behulp van heldere rapportages, wordt de jongere zelf in staat gesteld om zelf keuzes te maken en zelf weer de regie te pakken over de eigen persoonlijke situatie.
EFFECTIEVE EN PASSENDE ONDERSTEUNING
De methodiek ondersteunt ook de professional in het maken van de juiste vervolgstappen. Zo biedt de methodiek aan professionals handvatten om te onderzoeken wat een jongere aan bredere problematiek ervaart en wat een jongere echt nodig heeft. Dit helpt hen bij het zoeken naar passende en effectieve ondersteuning.